Атанаси Петров, Банкеръ  Бързо да строим! Така изглежда към момента положението

...
Атанаси Петров, Банкеръ  Бързо да строим! Така изглежда към момента положението
Коментари Харесай

Банкер: Порочен старт на Хемус и Струма

Атанаси Петров, " Банкеръ "   

Бързо да строим! Така наподобява все още ситуацията по автомагистралите " Хемус " и " Струма ". Декретът от най-високо е явен - първият аутобан да е подготвен през 2024-а, а вторият година по-рано.

``
реклама

Разбира се, има няколко разумни аргументи за бързането. Едната си е чисто политическа - ръководещите явно желаят да трансфорат страната в предизборна строителна площадка и още веднъж да развеят " забележимите резултати " пред необятната аудитория. Втората, изключително в тази ситуация със " Струма ", е, че съществува все по-реален риск от загуба на парите от Кохезионния фонд на Европейския съюз. Третата причина пък е по-скоро техническа - чака се тази година най-накрая да проработи електронното възлагане на публични поръчки, което самото държавно управление дефинира като стъпка към изсветляване на процедурите. Тоест скоро администрацията ще бъде лимитирана в желанията й при обществените търгове.

Ударното разпределяне на пари бе белязано както от кавги, по този начин и от завръщането на " Джи Пи Груп " във Висшата лига на поръчките. В началото на седмицата компанията подписа контракт за строителството на тунела " Железница ". Консорциумът, в който с изключение на нея вземат участие още " Глобъл контракшънс " и " Виа проект ", завоюва търга с оферта от 185 млн. лв.. Последва обаче четиримесечно разтакаване. Първо в прокуратурата постъпи сигнал за нередности към компанията при печеленото на планове. Държавното обвиняване стартира следствие и пресече опит на съучастник да подреди 14 млн. евро по банкова сметка в чужбина. Бяха повдигнати и обвинявания за пране на пари. Реакция имаше и от премиера Бойко Борисов, който разпореди да се откри законов метод " Джи Пи Груп " да бъде извадена от плановете с държавно и европейско финансиране, а самата компания изпрати позиция до медиите, заявявайки, че се отхвърля от строителството на тунела " Железница ". Всичко това се случи, до момента в който Върховният административен съд разглеждаше тъжба за избора на консорциума-изпълнител. В последна сметка жалбата бе отхвърлена.

Продължението четете ТУК!

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР